BALIKESİR / BALYA - ÇAMAVŞAR ORTAOKULU

CUMHURİYETİMİZİN 98. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLADIK

Bu bayram kuşkusuz ki bizim için önemli ve değerli bir gündür. Çünkü bugün yani 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimiz kurulmuş ve insanlar Cumhuriyet sayesinde özgürlük ve eşitlik gibi kavramları tanımıştır. Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet sisteminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten Büyük Liderimiz Atatürk'ün de dediği gibi : " Türk ulusunun yaradılışına ve yaşamına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Atatürk bu sözünde, Türk milletine yakışan yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet rejimi bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi unsurları içinde barındırmaktadır. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk Milleti'nin en çok önem verdiği unsurlar olduğundan, Türk Milleti ancak Cumhuriyet şeklindeki bir yönetim anlayışı ile yönetilebilir. Cumhuriyete kavuşmamız elbette kolay olmamıştır. Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşmış, kanlarını ve canlarını yine bu uğurda feda etmişlerdir.

29-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-202129-10-2021•Okulumuz Türkçe Öğretmeni Nilüfer GENÇTÜRK tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine tüm okul öğrencilerimiz büyük bir coşkuyla katılım sağladı.

Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliğin ilk adımıdır.

• Cumhuriyet ayağında çarıkla gezen atalarımızın bastığı toprağa sahip çıkışıdır.

• Cumhuriyet, bir tas hoşafla tüm gün savaşan Mehmetçiğin ellerindeki kınadır.

• Cumhuriyet, cepheye yollarken eşini, oğlunu bir daha dönemeyeceğini bilmektir. Anaların, evlatların gözyaşıdır.

• Cumhuriyet, soğuk dağ başlarında kuru toprak üzerinde, düşman nereden vuracak diye diye uykuya dalamamaktır.

• Cumhuriyet, makineli tüfeğe karşı sabanla direnmektir.

• Cumhuriyet, "Geldikleri gibi giderler," diyebilecek bir kararlılığa ve inanca sahip olmaktır.

• Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir.

• Cumhuriyet, yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk'ün gücünü yeniden göstermektir.

• Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir.

Yayın: 29.10.2021 - Güncelleme: 29.10.2021 19:57 - Görüntülenme: 327